maanantai 13. lokakuuta 2014

Esiintyjät ovat Kymmenen kuninkaan linnan kivijalka

TIEDOTE
13.10.2014 

Tällä viikolla kantaesityksensä saava tarina on itsenäinen jatko-osa viime syksyn hittinäytelmälle.
Eräänlaisesta kuningasnäytelmästä tuttuja hahmoja nähdään nyt uuden tilanteen ja tarinan äärellä.

Kymmenen kuninkaan linna kertoo ihmisistä, jotka ovat menettäneet hallitsijansa ja joutuvat ottamaan vastuun omasta elämästään. Linnassa asuva yhteisö kohtaa haasteita sen joutuessa selvittämään millaisessa muodossa asioista päätetään ilman johtajaa. Esityksessä nähdään vahvoja tunteita ilosta suruun ja käsitellään luopumista ja erilaisia selviytymiskeinoja, kuvailee näytelmän ohjaaja Venla Korja.

Näytelmä on Kuningasryhmän näköinen ja kuuloinen. Käsikirjoitus on luotu yhteisöllisesti ohjaajan ja työryhmän tuottaman materiaalin pohjalta ja se on kehittynyt läpi harjoituskauden. Rakennusaineena on käytetty mm. esiintyjien kirjoittamia runoja ja harjoituksissa käytyjä keskusteluja.

- Esiintyjät ovat tämän linnan kivijalka. Yhdessä tekeminen on kiinnostavaa, sillä se tuo mukanaan yllätyksiä. Alun perin tarkoituksena oli työstää klassikkonäytelmää, mutta prosessi ohjasi meidät kohti omanlaistaan puhenäytelmää, joka ei istu teatteriesityksen perinteisiin sääntöihin tai lainalaisuuksiin, Korja jatkaa.

Rooleissa nähdään Kuningasryhmän esiintyjistä Titta Asikainen, Lari Fills, Jenni Hyöty, Kaisa Leminen, Sofia Niemelä, Kristiina Paananen, Tuomo Ringman, Saima Tervala, Teemu Vola ja Miia Yli-Kivistö. Esityksen ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Venla Korja. Lavastus ja pukusuunnittelu ovat Annukka Mäntysen, äänet ja valot Sami Luttisen.

Näytelmä on harrastajateatteriryhmä Kuningasryhmän, Kulttuurikollektiivi Sillan ja Seinäjoen kaupunginteatterin yhteistuotanto.

Kymmenen kuninkaan linna saa ensi-iltansa 17. lokakuuta Seinäjoen kaupunginteatterin Verstasteatterissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti